TUTUSTU UUTEEN ILMOTTAJANSUOJELUN TIETOISKU - KOULUTUKSEEN!

 

Tule vahvistamaan osaamistasi ja saamaan selkeä käsitys omasta roolistasi ilmoittajana. Käy tutustumassa Ilmoittajansuojelun tietoisku -koulutukseen eOppivassa jo tänään!
 

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan koulutukseen eOppiva -sivustolla.

 

Oikeusministeriön ilmoittajansuojelulain koulutushanke on julkaissut maaliskuussa 2024 uuden Ilmoittajansuojelun tietoisku -koulutuksen. Tämä kaikille avoin ja käytännönläheinen koulutus tarjoaa organisaatioiden koko henkilöstölle tärkeää tietoa ilmoittajansuojelulain merkityksestä ja ilmoittajien roolista.

Ilmoittajansuojelulaki helpottaa väärinkäytösten havaitsemisesta ja ilmoittamista työympäristössä. Laki luo turvallisen ja luottamuksellisen kanavan ilmoitusten tekemiselle ja tarjoaa ilmoittajille suojelua mahdollisilta vastatoimilta. Työntekijöiden onkin hyvä tietää miten toimia rikkomuksia havaitessaan.

Koulutus tarjoaa laadukkaan katsauksen ilmoittajansuojelulain keskeisiin käsitteisiin, auttaa tunnistamaan tilanteet, joissa lakia sovelletaan. Lisäksi se selventää, millaisista asioista ilmoittaessa voi saada suojelua. Koulutus vastaa kysymyksiin siitä, kuka suojelua saa ja millainen on ilmoittamisen prosessi. Oppimalla lisää ilmoittajansuojelulaista henkilöstö voi tunnistaa omat oikeutensa ja rohkaistua ilmoittamaan havaitsemistaan väärinkäytöksistä.

Tutustu koulutukseen täällä.