Avoimuudella ja oikeudenmukaisuudella korruptiota vastaan.

Tältä sivustolta löydät tietoa ja työkaluja korruptiontorjuntaan.

Tutustu sivustoon

Mitä korruptio oikein on?
Mitä siitä seuraa?

Lue ilmiöstä

Testaa työpaikkasi: tuetko tietämättäsi korruptiota?

Tee testi

Ole tarkkana!
Tunnista varoittavat merkit

Tunnista korruptio

 

 

Toimi oikein – hyvät käytännöt arjen työhön

Kuinka korruptionvastaisessa työssä pääsee alkuun? Näiden vinkkien avulla jokainen organisaatio voi osaltaan torjua korruptiota.

Katso vinkit

Oikopolkuja

Korruptionvastainen strategia

Suomeen tarvitaan pitkän aikavälin strategia, jolla varmistetaan korruptionvastaisen työn johdonmukaisuus ja määrätietoisuus sekä toimijoiden sitoutuneisuus. Tavoitteeksi pitää ottaa yhteiskunta, jossa korruptio ei menesty eikä pysy piilossa.

Korruptionvastaisen strategian luonnos sisältää yksityiskohtaisen tilannekatsauksen. Luonnoksessa on myös määritelty tavoitteita, jotka ovat kunnianhimoisia mutta tarpeellisia.

Tutustu strategiaan

Usein kysytyt
kysymykset

Miten korruptio määritellään? Kuinka paljon sitä esiintyy Suomessa – entä miten sitä ehkäistään?

Onko korruptio liike-elämän ja virkamiesten synti, vai voiko myös tavallinen yksityishenkilö syyllistyä siihen? Millaisia rangaistuksia korruptiosta voi seurata?

Täältä löydät vastauksia tavanomaisiin kysymyksiin korruptiosta.

Tutki vastauksia

Epäiletkö korruptiota? Näin teet ilmoituksen

Monet viranomaiset vastaanottavat ja käsittelevät ilmoituksia erilaisista väärinkäytöksistä, vaikka Suomessa ei olekaan nimenomaan korruptiontorjuntaan keskittynyttä virastoa. Jos epäilet rikosta, voit aina ottaa yhteyttä poliisiin. Jokaisella organisaatiolla tulisi myös olla omat ohjeet siitä, miten työntekijän pitää toimia, jos hän epäilee tai havaitsee väärinkäytöksiä.

Ilmoita näin

Ajankohtaista

Uutinen 14.1.2019 15.42

OECD päivittää lahjonnanvastaisen suosituksen

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD päivittää vuonna 2009 antamansa suosituksen, joka tähtää ulkomaisten virkamiesten lahjonnan torjuntaan. Tavoitteena on varmistaa suosituksen ajantasaisuus, sillä lahjonnanvastaiseen työhön liittyy yhä uusia uhkia ja haasteita.

Lue lisää
Tiedote 11.12.2018 9.23

Oikeusministeri Antti Häkkänen: Korruptionvastaisella strategialla edistetään korruption torjuntaa

Vaikka Suomi on kansainvälisten mittareiden mukaan vähinten korruptoituneita maita, on meilläkin syytä vahvistaa korruptionvastaista työtä, oikeusministeri Antti Häkkänen muistutti tänään Säätytalossa Helsingissä pidetyssä korruptionvastaisen päivän seminaarissa. Yksi keino, jolla korruption torjuntaa edistetään, on korruptionvastainen strategia, joka hallituksen on määrä hyväksyä vielä ennen vuoden vaihdetta.

Lue lisää
Blogi 3.12.2018 14.00

Aarne Kinnunen: Hyvä maine on Suomelle ansa

Suomessa ajatellaan yleisesti, että olemme vähäisen korruption maa ja että korruptio on pesiytynyt jonnekin muualle, yleensä vähiten kehittyneihin maihin. Totuus on kuitenkin se, että korruptiosta vapaita maita ei ole.

Lue lisää
Valikko