Hyppää sisältöön

Korruptionvastaisen strategian toimenpideohjelma päivitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2024 13.14
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut valmistelu- ja ohjausryhmän korruptionvastaisen toimenpideohjelman päivittämistä ja seurantaa varten. Tavoitteena on ehkäistä ja vähentää korruptiota, edistää korruption ilmituloa ja kehittää korruption torjuntaa.

Valtioneuvosto päätti maaliskuussa korruptionvastaisen strategian ja sitä tukevan toimenpideohjelman päivittämisestä. Strategiaa koskevaa periaatepäätöstä päivitetään soveltuvin osin, mutta korruption torjunnan tavoitteet ja kehittämiskohteet pysyvät ennallaan. Keskeistä on siten parantaa viranomaisyhteistyötä, lisätä korruptiotietoisuutta ja hallinnon läpinäkyvyyttä, tehostaa korruption paljastumista, kehittää lainsäädäntöä ja edistää tutkimusta.

Vuosille 2024–2027 laadittava toimenpideohjelma valmistellaan pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman ja korruptionvastaisen strategian painopisteiden mukaisesti. Valmistelussa otetaan huomioon myös EU:n korruption torjunnan tavoitteet, kansainväliset suositukset sekä kansalliset näkökohdat ja korruption riskialueet.

Lisätietoja: Erityisasiantuntija Venla Mäntysalo, p. 0295 150 198, [email protected]