Mistä ilmoittajansuojelussa on kyse?
Ilmoita organisaatiosi mukaan kampanjaan!
Valtioneuvosto teki kesäkuussa periaatepäätöksen kansallisesta korruptionvastaisesta strategiasta ja toimenpideohjelmasta vuosille 2025 - 2027.
Korruptionvastaisen strategian tavoitteena on lyhyellä aikavälillä tehostaa korruption torjuntaa ja pitkällä aikavälillä rakentaa yhteiskuntaa, jossa korruptiolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Strategialla ja sitä koskevalla toimenpideohjelmalla pyritään ehkäisemään ja vähentämään korruptiota, edistämään korruption ilmituloa ja tehostamaan rikosvastuun toteutumista korruptioon liittyvissä rikosasioissa.
Miten korruptio määritellään? Kuinka paljon sitä esiintyy Suomessa – entä miten sitä ehkäistään?
Onko korruptio liike-elämän ja virkamiesten synti, vai voiko myös tavallinen yksityishenkilö syyllistyä siihen? Millaisia rangaistuksia korruptiosta voi seurata?
Täältä löydät vastauksia tavanomaisiin kysymyksiin korruptiosta.
Monet viranomaiset vastaanottavat ja käsittelevät ilmoituksia erilaisista väärinkäytöksistä, vaikka Suomessa ei olekaan nimenomaan korruptiontorjuntaan keskittynyttä virastoa. Jos epäilet rikosta, voit aina ottaa yhteyttä poliisiin. Jokaisella organisaatiolla tulisi myös olla omat ohjeet siitä, miten työntekijän pitää toimia, jos hän epäilee tai havaitsee väärinkäytöksiä.