Valikko

 

 

Avoimuudella ja oikeudenmukaisuudella korruptiota vastaan.

Tältä sivustolta löydät tietoa ja työkaluja korruptiontorjuntaan.

Tutustu sivustoon

Mitä korruptio oikein on?
Mitä siitä seuraa?

Lue ilmiöstä

Testaa työpaikkasi: tuetko tietämättäsi korruptiota?

Tee testi

Ole tarkkana!
Tunnista varoittavat merkit

Tunnista korruptio

 

 

Tule mukaan rakentamaan Suomea, jossa korruptio ei menesty

Ilmoita organisaatiosi mukaan kampanjaan!

Liity mukaan

Oikopolkuja

Korruptionvastainen strategia

Suomeen tarvitaan pitkän aikavälin strategia, jolla varmistetaan korruptionvastaisen työn johdonmukaisuus ja määrätietoisuus sekä toimijoiden sitoutuneisuus. Tavoitteeksi pitää ottaa yhteiskunta, jossa korruptio ei menesty eikä pysy piilossa.

Korruptionvastaisen strategian luonnos sisältää yksityiskohtaisen tilannekatsauksen. Luonnoksessa on myös määritelty tavoitteita, jotka ovat kunnianhimoisia mutta tarpeellisia.

Tutustu strategiaan

Usein kysytyt
kysymykset

Miten korruptio määritellään? Kuinka paljon sitä esiintyy Suomessa – entä miten sitä ehkäistään?

Onko korruptio liike-elämän ja virkamiesten synti, vai voiko myös tavallinen yksityishenkilö syyllistyä siihen? Millaisia rangaistuksia korruptiosta voi seurata?

Täältä löydät vastauksia tavanomaisiin kysymyksiin korruptiosta.

Tutki vastauksia

Epäiletkö korruptiota? Näin teet ilmoituksen

Monet viranomaiset vastaanottavat ja käsittelevät ilmoituksia erilaisista väärinkäytöksistä, vaikka Suomessa ei olekaan nimenomaan korruptiontorjuntaan keskittynyttä virastoa. Jos epäilet rikosta, voit aina ottaa yhteyttä poliisiin. Jokaisella organisaatiolla tulisi myös olla omat ohjeet siitä, miten työntekijän pitää toimia, jos hän epäilee tai havaitsee väärinkäytöksiä.

Ilmoita näin

 

 

 

 

 

Toimi oikein – hyvät käytännöt arjen työhön

Kuinka korruptionvastaisessa työssä pääsee alkuun? Näiden vinkkien avulla jokainen organisaatio voi osaltaan torjua korruptiota.

Katso vinkit

Ajankohtaista

Uutinen 21.1.2020 16.53

Korruptionvastainen yhteistyöverkosto laajenee

Korruptionvastainen yhteystyöverkosto on saanut uusia jäseniä. Yhteistyöverkostoon liittyneet uudet jäsenorganisaatiot ovat Puolustusvoimat, valtioneuvoston kanslia ja Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK ry).

Lue lisää
Tiedote 24.4.2020 15.09

Työryhmä valmistelemaan korruptionvastaista strategiaa

Oikeusministeriö on tänään asettanut työryhmän valmistelemaan korruptionvastaista strategiaa ja toimenpideohjelmaa sen toteuttamiseksi. Tällä halutaan tehostaa korruption torjuntaa ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa korruptiolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia.

Lue lisää
Blogi 16.12.2019 15.21

Juuso Oilinki ja Venla Mäntysalo: Edistysaskelia korruptiontorjunnassa

Edistysaskelia korruptiontorjunnassa Juuso Oilinki ja Venla Mäntysalo 16.12.2019 Suomi on ottamassa korruption torjunnassa askeleita eteenpäin, sillä oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä on päättänyt käynnistää korruption vastaisen strategian ja...

Lue lisää